December 09, 2014

Favorite Cheesecake

IMG_8206JPG2

Nyt olisi vuorossa juustokakkuohjetta! Tämä sitruuna-valkosuklaajuustokakku keikkuu mun juustokakkujen top ykkösenä. Tosin, eipä enää ole juuri tullut edes valmistettua muuta kuin tätä - mutta kun se on niiiin hyvää... Juustokakut ovat muutenkin mun lempparijälkkäreitä muffinssien lisäksi ja seuraavaksi olisikin tarkoitus tehdä jouluista juustokakkua! Tätä ohjetta kyseltiin jo toukokuussa ja onhan tämä hieman noloa, että saan sen tänne julkaistua vasta nyt. Samaista kakkua tarjoiltiin myös omissa lakkiaisissani ja kehuja sai sielläkin! Viime viikolla valmistettiin tätä mun synttäreiden takia. Yritin jopa miettiä jotain uutta, mutta tähän samaan taas päädyin. Ja ihan syystäkin!

IMG_4838JPG6

Pohja:
175 g Digestive-keksejä
35 g margariinia tai voita

Täyte:
400 g tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
3 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

Koristelu:
valkosuklaata rouhittuna
yrttejä (esim. sitruunamelissaa tai minttua)

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja kaada sulatettu rasva joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele sekoitettu keksiseos pohjalle. Sekoita keskenään sokerit, tuorejuusto ja sitruunan raastettu kuori. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja sillä aikaa kuumenna sitruunamehu. Purista vesi pois ja liuota liivatelehdet mehuun. Lisää se hieman jäähtyneenä tuorejuustoseokseen ohuena nauhana ja samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja lisää se hieman jäähtyneenä seokseen. Lopuksi vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoittele pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irroita kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi valkosuklaarouheella ja tuoreilla yrteillä.

IMG_9471JPG2
IMG_8194JPG2

Aivan järjettömän hyvää, eikä mitenkään super vaikeaa tehdä!

No comments:

Post a Comment