February 13, 2014

Rasberry Cupcakes With White Chocolate

Ensinnäkin, pahoittelut kahden viikon postaustauosta! Nää pari viikkoa ovat olleet tosi kiireisiä - ollaan tehty monena päivänä penkkarijulistetta neljään asti koulussa sekä juhlittu Lindan synttäreitä ja viime viikolla myös korkattiin tän kevään yo-kirjoitukset äidinkielen tekstitaidolla. Sen lisäksi mulla oli maanantaina enkun kuuntelu ja loput odottaankin maaliskuun puolella. Kummatkin meni ihan okei, kuuntelun alustavat pisteet tiedänkin jo ja sain tavoittelemani pisteet. Äikästäkin ne vissiin pian pitäisi tulla ja hieman se jänskättää. Ja huomenna tosiaan on tiedossa penkkarit!!

Nyt kuitenkin tän postauksen aiheeseen! Perjantaina on 14. helmikuuta ja vaikka se monille tarkoittaakin vanhojen tansseja ja esimerkiksi minulle abiristeilyä, niin onhan silloin myös ihana ystävänpäivä. Muistan kuinka peruskoulussa tehtiin aina kartongista sydän, johon kerättiin muiden oppilaiden nimiä koko päivä. Jotenkin se oli aina niin kivaa ja yhdisti oppilaita. :-) Mun mielestä ystävänpäivä on varsin hyvä nimi kyseiselle päivälle, vaikka muualla se tarkoittaakin enemmän rakastavaisten päivää. Silloin voi kuitenkin juhlia niin sinkut kuin varatutkin, eikä tarvitse viljellä sitä, kuinka sinkkuna vihaan helmikuun neljättätoista. Joka tapauksessa, halusin tulla kertomaan teille pienen reseptin. Tein söpöjä muffinsseja Lindan synttäreille, joissa oli pinkki väri teemana. Näin ystävänpäivän alla ajattelin jakaa tän ohjeen - ja näitä voi syödä joko ystävän taikka poikaystävän kanssa. ;-)
IMG_8214JPG8

Aloitin vaahdottamalla rasvan ja sokerin. Tähän lisätään munat ja vatkaan hetken aikaa. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin taikinaan. Lopuksi taikinaan sekoitetaan maito sekä marjat. Muistakaa, että jos käytätte pakastemarjoja, lisätkää ne taikinaan jäisinä (ja tällöinhän taikinaa ei saa syödä ennen paistoa). Taikina jaetaan muffinssivuokiin, joita itse tarvitsi 20 kappaletta. Muffinsseja paistetaan 225 asteessa noin 15 minuuttia.

IMG_8198JPG5

Muffinssien pitää antaa jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Sulatin valkosuklaan mikrossa ja annoin jäähtyä siten, että se oli kädenlämpöistä. Vaahdotin vispikerman kermavaahdoksi ja lisäsin valkosuklaasulan sen joukkoon. Pursotin kuorrutteen muffinssien päälle. Koristeena voi käyttää nonparelleja - itse ne menin unohtamaan.

IMG_8250JPG3

No comments:

Post a Comment